Δυο λόγια για μένα

Biography

Περιπλανώμενος φοιτητής περί δικαίου και αδίκου, είρων εκ πεποιθήσεως και λάτρης του καφέ, κινείται μεταξύ Ευρώπης, Ελλάδος και Ανατολής. Ακούει στο όνομα Μάνος (ως Κρητικός) αλλά συχνά γυρίζει το κεφάλι και σε άλλα, προσφιλή κοσμητικά επίθετα. Ανήκει στην γενιά της Κρίσης, ελπίζει όμως να δει και καλύτερες ημέρες. Αγαπάει τα ταξίδια όσο και τα πρόσωπα για τα οποία ταξιδεύει. Διατηρεί blog την τελευταία διετία, τριετία, τετραετία, πενταετία, εξαετία, επταετία.

Του αρέσουν ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Moby, ο Maller, ο Preisner και τα πιο ωραία λαϊκά. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Νικόλαος Γύζης, ο Νίκος Εγγονόπουλος, ο De Chirico, ο René Magritte και ο Salvador Dali. Διαβάζει τα πάντα αρκεί να μην βαρεθεί στην πρώτη σελίδα. Τρέφει όμως ιδιαίτερη αγάπη στον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Jorge Borges, τον Albert Camus, τον Νίκο Καζαντζάκη, την Κατερίνα Γώγου και τον Ντίνο Χριστιανόπουλο· ελπίζει δε πριν πεθάνει, να προλάβει να διαβάσει όλους τους αρχαίους κλασσικούς. Κατά βάθος πιστεύει, ότι ο πολιτισμός πέρα από ζωγραφιές και τραγούδια, είναι ο βαθύτερος σεβασμός στην ύπαρξη του άλλου και η κάθε μορφής προσπάθεια ουσιαστικής επικοινωνίας.

Αντιμετωπίζει  τον κόσμο γύρω του με στωική υπομονή και ειρωνικές διαθέσεις, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του προσφεύγει σε αμφίβολες ποιητικές μεθοδεύσεις. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί το blog ως οιονεί ψυχοθεραπεία και ως μέσο προσωπικής έκφρασης.  Απαραίτητα εργαλεία του: ο εκλεκτός καφές, η παράξενη μουσική του και το πληκτρολόγιο (με αυστηρή σειρά προτεραιότητας).

Παρακαλώ, περιηγηθείτε ελεύθερα.

.

Ναυτίλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s